Go-Fast Bicycle Delivery Services – Een intro

Groningen is sinds jaar en dag een eerste klas fietsstad. Dit blijft zelfs in het buitenland niet onopgemerkt. Als gepassioneerd fietser ben ik dan ook trots op onze fietsstad en het beleid dat er omtrent dit onderwerp wordt uitgedragen. Het viel me echter op dat er ondanks dit imago relatief weinig gebruik wordt gemaakt van de aloude fietskoerier. Nu is de fietskoerier al sterk vertegenwoordigd in de stad. Toch zie ik tot op de dag van vandaag ontzettend veel handelingen die een fietskoerier sneller en efficiënter kan uitvoeren.

 

Hoe komt dit? Onderschatten we de capaciteit van een transportfiets? Daar kan toch zeker zonder probleem een kilootje of honderd op. Heeft het roekeloze imago van de wielrenner ervoor gezorgd dat we het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijven van alles dat met een sportieve fietscultuur te maken heeft? Of ziet men simpelweg de veelzijdigheid van de fiets niet? Ik vermoed dat laatste. De fiets is in Nederland inmiddels zó gewoon geworden dat we niet verder kijken dan naar de meest voor hand liggende toepassing. En dat is een enkel persoon van A naar B brengen. Dikke prima natuurlijk maar er is zoveel meer mogelijk.

 

Kijk je fietsculturen in het buitenland (VS, Italië, Denemarken) dan zie een totaal andere wereld. Door de fiets te pakken maak je statement. De fiets is niet alleen een handig vervoersmiddel maar het fietsen is bovenal een lifestyle. Een lifestyle waarmee ik me al graag een aantal jaren identificeer maar in Nederland verder weinig proef. En je lifestyle draag je uit met trots. Dit zie ik dan ook weer terug in de manier waarop buitenlandse koeriers en koeriersdiensten hun werk uitvoeren. No- nonsense dienstverlening, weinig kaders, creatieve oplossingen, lui die trots zijn op wat ze doen en bovenal een hoop passie en broederschap. Een aantal van deze facetten hebben een grote bijdrage geleverd aan het feit dat fietsen voor mij zo belangrijk is geworden. Hier neem ik dan ook graag een voorbeeld aan. Daarbij ben ik van mening dat deze lifestyle anderen kan inspireren, al dan niet aan het denken kan zetten.

 

Go-Fast Bicycle Delivery Services

 

Iemand die zijn passie uitdraagt denkt in oplossingen en niet in problemen. Sterker nog, iemand die zijn passie uitdraagt heeft oplossingen voordat de problemen überhaupt ontstaan zijn. En als niemand hier iets mee doet dan is het hoogtijd om zelf aan de slag te gaan. Met onze passie voor fietsen gaan we nieuwe doelgroepen benaderen om gebruik te maken van onze fietskoerier, dit gepaard met logistiek inzicht en een transportfiets als ons gereedschap. We laten ondernemers zien wat de meerwaarde van een fietskoerier kan zijn voor hun onderneming. Met een paar (voor ons) simpele ritjes kunnen we dienstbaarheid vergroten, sneller leveren dan wie dan ook en dat allemaal voor een lage prijs. We werken back to basic, D.I.Y en vooral hard. Grote of kleine ladingen, voedsel of een toiletpot. If it fits, it sits. Dit kan met spoed of op gezette tijden. Het probleem/vraag van de klant is onze uitdaging.

 

En dat alles in ons prachtige stadje. Groningen is al jaren niet meer dat ondergeschoven kindje maar heeft zich ontpopt tot een creatief bolwerk met geweldige ondernemingen, diensten en evenementen. Dit geeft ons de moed om vooral hier aan de slag te gaan met deze andere kijk op koerieren.

 

 

Peace

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Jessie (woensdag, 19 april 2017 20:51)

  Goed verhaal Peter! En tof om te horen dat het heerlijk lot met jou en je nieuwe shizzle :D.
  Ik heb je nu een paar keer zien fietsen met je oordoppen in. Ziet er heel soepel en logisch uit ;).
  Heel veel succes en tot ziens door de stad heen. Zwaai!

 • #2

  Shanisha (donderdag, 20 april 2017 16:50)

  Je weet, het ziet er niet alleen soepel en logisch uit... Jij ziet er ook nog eens verdomd goed uit jongen!! Ik wil m'n roti door jou afgeleverd hebben... Dikke smok

 • #3

  Albert(s) (zondag, 23 april 2017)

  Goed bezig Peter! Ik hoorde van dit initiatief tijdens de laatste AlleyCat, mooi dat het nu al zo ver is. Succes!

 • #4

  Marrit (vrijdag, 28 april 2017 10:49)

  Goed om te horen en leuk om te lezen Peter! Succes, maar vooral veel plezier!

  Groetjes Marrit

GO-FAST Bicycle Delivery Services

Tel. 06-44111475

KVK: 66909678
BTW: NL128775713B01