Een helpende hand voor de vindingrijke student!

Summer in the city! We hebben er even op moeten wachten maar het is eind mei en er staat ons nog zeker een week goed weer te wachten. Dit jaar ben ik iets meer siked dan anders. En waarom? Simpel, als fietskoerier ben ik veel buiten en deze aankomende week is een welkome afwisseling op het typische Neerlandsche rotweer waar we ongeveer driehonderd dagen per jaar mee te maken hebben.

 

Voorheen kwamen deze dagen altijd met gemengde gevoelens. Op de een of andere manier was ik altijd aan het werk op het moment dat de weergoden besloten om ons te voorzien van een zonnetje. Daarnaast werkte ik onregelmatig. Op deze manier heb ik menig sociaal zomermomentje aan mij voorbij zien gaan.

 

Op dat moment verlangde ik terug naar m’n studententijd. Wanneer het weer het toeliet was ik vooral in het plantsoen te vinden met m’n studiegenoten of vrienden om me bezig te houden met hetgeen dat er echt toe deed. Chillen! Peuken, biertjes en een maaltijdsalade in de rugzak en gaan. En de studie? Dat kwam vanzelf wel een keer. Amper contactmomenten en zelf een beetje plannen? topleven. Tegen het einde van de periode vonden er echter de onvermijdelijke deadlines plaats. Dit resulteerde bij mij altijd in nachtwerk. Tegen de nacht klapte ik m’n laptop open en deze ging na een uurtje of zeven, vijf bakken koffie, een pakje Gauloises en twee paniekaanvallen weer dicht. Tijd om bij te komen was er vaak niet gezien de hele bende voor het middaguur ingeleverd moest worden. Een topstudent ben ik nooit geweest en dit was dan ook meer routine dan uitzondering. Glorieus dieptepunt was het afronden van m’n scriptie. Deze marathon heeft ongeveer negentien uur in beslag genomen.

 

Hoewel de zwaarste taak erop zat was het inleveren ook altijd drama. Geradbraakt van het korte slapen, de overkill aan cafeïne en met een lichte nicotine vergiftiging moest de potentiele 6- nog ingeleverd worden. Spitsuur in de copyshop en met gevaar voor eigen leven (bedenk me nu opeens wat de reden is dat studenten zo gevaarlijk fietsen) naar school om de boel in een postvakje te kunnen dumpen. Nee, een studentenleven gaat niet over rozen.

 

Het moge duidelijk zijn dat het bovenstaande stuk zich een aantal jaren geleden afspeelde. Elke lente/ zomer tussen 2007 en 2012 om precies te zijn. Studenten zijn slimme en vindingrijke wezens en natuurlijk weten zij altijd een manier te vinden om het zichzelf wat makkelijker te maken. Zo mail je je documenten gewoon naar de copyshop en benader je een fietskoerier om het spul op school te bezorgen. Niet alleen een true story maar ook een geniaal idee. Tevens een kolfje naar m’n hand. Want als er één ding is wat ik geleerd heb tijdens m’n studie, dan is het halen van een deadline. Vandaag de dag een handige eigenschap ;)

 

Nu zijn wij bij Go-Fast de beroertste niet en helpen wij de student in nood graag een handje. Go-Fast levert de scriptie, stageonderzoek of wat dan ook voor de student in op school. Voor een lullige zes euro hoeven zij hun bed niet meer uit, wordt ze die extra ellendige trip naar school bespaard en kunnen zij zich weer zo snel mogelijk bezig houden met hetgeen dat er het meeste toe doet. Chillen!


GO-FAST Bicycle Delivery Services

Tel. 06-44111475

KVK: 66909678
BTW: NL128775713B01